Kereta Wira Lama Guna JTX



owner ni dah guna dekat motor
sekarang cuba pula dengan kereta
Minyak yang sama cuma botol lebih besar untuk kereta

kalau tak pernah guna
mungkin takkan beli lagi

bila dah rasa pasti lock kekal dengan JTX.


Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)

4 Cara Jimat Beli Tayar Masa PKP


Musim PKP ada yang terjejas
jadi saya share pengalaman saya tentang nak jimat beli tayar
tanpa bahaya
tanpa keluar kos yang tinggi
sangat berbaloi
dan kena bajet

No1.
Beli 1 jer tayar baru
ha... mesti ada yang tak setuju
ya bagi yang beruang atau berduit memang boleh beli 2 atau 4 terus
atau 5 terus termasuk tayar spare
bila beli 1 jer tanya, tayar tak balance sikit
tapi boleh bawa lagi takda beza sangat,
(ikut pengalaman saya tiada beza sangat)
kalau tayar terpakai, bawak bawah 100kmj dan jaga angin selalu

No2.
tayar dah jimat, valve jangan jimat,
valve tempat isi angin tu tak sampai RM10.
sekurang2nya takkan ada issue valve reput atau angin keluar
Tayar terpakai + Valve Baru.
kemungkinan besar masalah dekat tayar bukan dekat valve

No3.
Tayar bocor besar
tak dapat tampal sebab cacing kecil sangat
letak 2 ekor pun tak dapat juga tampal
bunga tebal lagi sayang nak buang
korang boleh tampal dari dalam,
servis tampal dalam ni tak semua bengkel ada
kalau takda korang pakai jer tayar spare dulu.
bawa tayar tu ke bengkel yang ada servis tampal dalam
rasa tak selamat? bawa slow2 dulu nanti dah ada bajet korang tukar baru

No 4
Tukar RIM dan tayar standard semula
nak lagi berbaloi, beli RIM dan tayar standard sekali
dan RIM asal yang besar tu korang jual sendiri.
contoh RIM/tayar korang jual dapat RM800
kos beli tayar dan rim lebih kurang RM1000
dekat sini kos sebenar adalah RM200.
bergantung sama ada RIM/tayar terpakai atau baru


jangan lupa LIKE/SUBSCRIBE Page/Channel saya Hasmadi Hadi
ada lagi video2 yang bermanfaat saya nak share

Yang Nak Tanya tentang JIMAT TAYAR lebih lanjut

boleh hubungi saya terus
Percuma Khidmat Nasihat Terutama Musim PKP

KITA jaga TAYAR
TAYAR jaga KITA


Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)

Berbaloi Ker Pakai Minyak Mahal Time2 PKP ni?

Proton Saga dengan Engine Mak Mak (Magma)

.
.
.
.
Time PKP la orang nak jimat cermat...
tayar pun beli yang seken
ni kan pula minyak hitam
patut pakai murah jer.
minyak kan sama macam minyak lain
ini yang biasa orang cakap la..

Yer betul patutnya kita jimat cermat.
tapi kereta dalam gambar ni kereta lama..
abg tu baru jer beli kereta baru
(kereta baru beli la bukannyer kereta baru)
kereta enjin mak mak (Magma)
kereta dulu memang nazak sangat
sampai tak berbaloi nak repair.
kita doakan semoga arwah tenang disana

sebab nak jimat cermat la
pakai minyak JTX
haha kelakar rasanya kalau tak faham.
minyak JTX ni dah macam minyak insuran
kalau ada bocor dia boleh cover
kalau ada tahi2 minyak2 lama dia boleh cuci kasi bersih
kurang pickup dia bagi ringan
petrol kuat dia bagi jimat
minyak JTX la solusi paling tepat dan murah.
engine akan dijaga 24 Jam 7 Hari Seminggu

yang tak faham atau ada apa2 nak tanya
boleh hubungi saya terus
saya cuma sampaikan perkara2 yang benar sahaja
takda tipu2 hanya benar2 saja

===============================================
INI Yang Owner Proton Iswara Merah Mesti Dapat
===============================================
.
● Enjin RINGAN.
Lepas guna JTX1000, pedal minyak akan rasa ringan.
tak yah tukar engine bagai, engine tak salah,

● Enjin BERSIH.
Pakai minyak hitam biasa, makin lama makin berkeladak enjin.
Pakai JTX1000 berterusan, boleh bukak tgk dlm enjin. BERKILAT !

●JIMAT PETROL
Ni paling ramai SUKA. Dah confirm² boleh Jimat Kos belanja.
Lebihan duit boleh simpan untuk repair part2 lain

● HARGA SAMA SEPERTI BRAND-BRAND LAIN,
MALAH LEBIH MURAH BERBANDING MINYAK HIGH PERFORMANCE DIPASARAN !! .

Hubungi Terus Untuk Info2 Lanjut:

Klik Terus Untuk Terus Whatsapp:
https://wa.me/60194551036?text=KeretaLamaRinganBalik



Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)

KM/L ? Purata Penggunaan Petrol? Macam mana kira kos?



kereta-kereta zaman sekarang canggih2 meter siap ada ukur tahap penggunaan petrol sama ada km/L atau L/100km. haha mesti confuse punya kalau km/L, lagi tinggi nombor tu lagi jimat la kereta tu. contoh dalam video ni purata km/L adalah 11.9km/L dan guna petrol jenis ron97 hijau harga 1L = RM2.67 masa korang tgk video ni. so kos untuk 1 km = RM2.67 / 11.9km dapatlah RM0.22 untuk 1 km untuk bacaan 11.9km/L. kalau L/100km, lagi kurang nombor tu lagi jimat la kereta tu. contoh bacaan 8L/100km pakai ron97 juga 8L x RM2.67 = RM21.36 RM21.36 / 100 = RM0.21 jadi kos untuk 1km = RM0.21 korang boleh pilih nak kira macam mana. janji korang dapat agak berapa kos per km. kalau petrol kuat dibandingkan dengan kereta yang sama boleh la check apa yang patut. nak tahu minyak pelincir tu boleh jimat petrol atau tidak boleh reset bacaan meter dan tgk betul2 jimat atau tidak sebelum dan selepas tukar minyak pelincir semoga video ni ada manfaat pada tuan2 jika ada pertanyaan tuan boleh tinggalkan comment di bawah jangan lupa LIKE/SUBSCRIBE Page/Channel saya Hasmadi Hadi ada lagi video2 yang bermanfaat saya nak share ==================================== 𝐀𝐏𝐀 𝐊𝐄𝐋𝐄𝐁𝐈𝐇𝐀𝐍 𝐔𝐓𝐀𝐌𝐀 𝐉𝐓𝐗𝟏𝟎𝟎𝟎? ==================================== . ● Enjin RINGAN. Lepas guna JTX1000, pedal minyak akan rasa ringan. kalau motor, setiap kali pulas, memang terasa ● Enjin BERSIH. Pakai minyak hitam biasa, makin lama makin berkeladak enjin. Pakai JTX1000 berterusan, boleh bukak tgk dlm enjin. BERKILAT ! ●JIMAT PETROL Ni paling ramai SUKA. Dah confirm² boleh Jimat Kos belanja. Lebihan duit boleh simpan untuk servis JTX seterusnya dan lebih mudah bila kereta korang ada meter km/L. ● HARGA SAMA SEPERTI BRAND-BRAND LAIN, MALAH LEBIH MURAH BERBANDING MINYAK HIGH PERFORMANCE DIPASARAN !! . Hubungi Terus Untuk Info Lanjut Tentang Jaga Engine Klik Terus Untuk Terus Whatsapp: https://wa.me/60194551036?text=BlogMeterPetrolKosPerKM

Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)

Cara Selamat Nak Bagi Orang Lain Masuk Simpang


Kalau Anda Nak Jadi Pengguna Yang Berjiwa Kongsi

boleh ikut panduan dibawah

Step Yang Lebih Jelas:-

1- Bagi jarak lebih kurang 30 meter (jarak yang cukup)
2- buka lampu
3- perlahankan kereta secara perlahan-lahan
4- bagi lampu tinggi beberapa kali sampai la kereta tu masuk simpang
5- berhenti jika perlu jika kereta yang nak masuk tu tak yakin


step ni untuk kita elakkan kesesakan lalulintas
dan jadi pengguna jalanraya yang berjiwa kongsi jalan

semoga video ni ada manfaat pada tuan2
jika ada pertanyaan tuan boleh tinggalkan comment di bawah

jangan lupa LIKE/SUBSCRIBE Page/Channel saya Hasmadi Hadi
ada lagi video2 yang bermanfaat saya nak share


Klik Terus Untuk Terus Whatsapp:
https://wa.me/60194551036?text=BagiKeretaMasukSimpang


Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)