Koleksi Testimonial Pengguna JTX1000 dan JTX5000


















Ibu Minyak Pelincir JTX5000


Ini bukan OIL Treatment
Ini bukan Metal Treatment
Ini bukan Engine Treatment

Ini adalah Ibu Minyak JTX:-
 -Rasai kehebatan Minyak JTX tanpa buang WARRANTI
 -Jangan buat sebarang andaian jika anda belum pernah cuba JTX5000
 -Hanya Campur JTX5000 ke dalam minyak pelincir biasa dan anda akan dapat kelebihannya

Kelebihan JTX5000:-

-WARRANTI boleh dikekalkan
-SUHU engine dapat dikawal
-Petrol/Diesel pasti JIMAT
-lebih RINGAN bila tekan minyak walaupun muatan lebih.
-naik bukit lebih MUDAH
-Engine lebih BERSIH
-Engine lebih SENYAP
-Engine lebih TAHAN LAMA
-Engine lebih MUDAH HIDUP

Bonus:-

-PELINDUNGAN Komponen Engine jika terdapat kebocoran minyak pelincir
-tak perlu flush OIL untuk bersihkan engine
-tak perlu TREATMENT tambahan
-tak perlu Petrol Booster
-tak perlu modifikasi untuk JIMAT atau tambah KUASA



Minyak Pelincir JTX1000 Red

15W-50 SL/CI-4 
Petrol/Diesel
Qty:- 4 liter

Kelebihan:-

-Disarankan untuk engine petrol, NGV dan diesel
-Kelancaran minyak pelincir bertambah baik
-FILEM pelincir yang melekat pada bahagian engine
-Penyejukan engine bertambah baik
-Penggunaan petrol bertambah baik
-Melebihkan jangka hayat engine
-Melebihkan kuasa engine
-Anti karat
-Anti lumpur minyak/sludge
-Disarankan pakai 10,000 km untuk sekali service
dan untuk penjagaan engine yang maksima
-Jangka hayat starter,bateri dan alternator bertambah
apabila engine mudah dihidupkan.

-Mengurangkan kehilangan tenaga akibat geseran
-Mengurangkan kadar geseran
-Mengurangkan lumpur minyak atau sludge
-Mengurangkan kos maintenance


Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)

Perkara2 penting masa buat insurans kereta




based on pengalaman saya dalam claim cermin dan accident kereta
sangat2 penting, mohon share dekat orang2 lain
yang paling penting kita jadi orang yang bermanfaat pada orang lain..

minyak JTX pun macam insurans juga
bila minyak hitam leaking kuat
atau kering langsung

sekurang2 nya boleh jalan slow
dan topup minyak lain

kerosakan pun dapat di kurangkan

kalau kereta lain mungkin tukar engine
tapi kalau dengan JTX boleh kurangkan kos lagi.

Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)

Elok2 Thermostat tu ada dari kilang kenapa buang pula?



cuba fikir, kereta ni lahir dekat kilang memang dah ada thermostat
bila benda ni rosak, kita pergi buang pula.
engine kalau tak capai suhu,
memang boleh kuat makan petrol
power kurang.
dan macam2 lagi

diorang dah kaji kenapa kena letak
dan banyak kos buat research.

nak kurangkan lagi risiko engine cepat rosak?

guna jer minyak JTX
memang bertambah power
dan suhu pun terkawal


Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)

Kereta Wira Lama Guna JTX



owner ni dah guna dekat motor
sekarang cuba pula dengan kereta
Minyak yang sama cuma botol lebih besar untuk kereta

kalau tak pernah guna
mungkin takkan beli lagi

bila dah rasa pasti lock kekal dengan JTX.


Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)

4 Cara Jimat Beli Tayar Masa PKP


Musim PKP ada yang terjejas
jadi saya share pengalaman saya tentang nak jimat beli tayar
tanpa bahaya
tanpa keluar kos yang tinggi
sangat berbaloi
dan kena bajet

No1.
Beli 1 jer tayar baru
ha... mesti ada yang tak setuju
ya bagi yang beruang atau berduit memang boleh beli 2 atau 4 terus
atau 5 terus termasuk tayar spare
bila beli 1 jer tanya, tayar tak balance sikit
tapi boleh bawa lagi takda beza sangat,
(ikut pengalaman saya tiada beza sangat)
kalau tayar terpakai, bawak bawah 100kmj dan jaga angin selalu

No2.
tayar dah jimat, valve jangan jimat,
valve tempat isi angin tu tak sampai RM10.
sekurang2nya takkan ada issue valve reput atau angin keluar
Tayar terpakai + Valve Baru.
kemungkinan besar masalah dekat tayar bukan dekat valve

No3.
Tayar bocor besar
tak dapat tampal sebab cacing kecil sangat
letak 2 ekor pun tak dapat juga tampal
bunga tebal lagi sayang nak buang
korang boleh tampal dari dalam,
servis tampal dalam ni tak semua bengkel ada
kalau takda korang pakai jer tayar spare dulu.
bawa tayar tu ke bengkel yang ada servis tampal dalam
rasa tak selamat? bawa slow2 dulu nanti dah ada bajet korang tukar baru

No 4
Tukar RIM dan tayar standard semula
nak lagi berbaloi, beli RIM dan tayar standard sekali
dan RIM asal yang besar tu korang jual sendiri.
contoh RIM/tayar korang jual dapat RM800
kos beli tayar dan rim lebih kurang RM1000
dekat sini kos sebenar adalah RM200.
bergantung sama ada RIM/tayar terpakai atau baru


jangan lupa LIKE/SUBSCRIBE Page/Channel saya Hasmadi Hadi
ada lagi video2 yang bermanfaat saya nak share

Yang Nak Tanya tentang JIMAT TAYAR lebih lanjut

boleh hubungi saya terus
Percuma Khidmat Nasihat Terutama Musim PKP

KITA jaga TAYAR
TAYAR jaga KITA


Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)