4 Cara Jimat Beli Tayar Masa PKP


Musim PKP ada yang terjejas
jadi saya share pengalaman saya tentang nak jimat beli tayar
tanpa bahaya
tanpa keluar kos yang tinggi
sangat berbaloi
dan kena bajet

No1.
Beli 1 jer tayar baru
ha... mesti ada yang tak setuju
ya bagi yang beruang atau berduit memang boleh beli 2 atau 4 terus
atau 5 terus termasuk tayar spare
bila beli 1 jer tanya, tayar tak balance sikit
tapi boleh bawa lagi takda beza sangat,
(ikut pengalaman saya tiada beza sangat)
kalau tayar terpakai, bawak bawah 100kmj dan jaga angin selalu

No2.
tayar dah jimat, valve jangan jimat,
valve tempat isi angin tu tak sampai RM10.
sekurang2nya takkan ada issue valve reput atau angin keluar
Tayar terpakai + Valve Baru.
kemungkinan besar masalah dekat tayar bukan dekat valve

No3.
Tayar bocor besar
tak dapat tampal sebab cacing kecil sangat
letak 2 ekor pun tak dapat juga tampal
bunga tebal lagi sayang nak buang
korang boleh tampal dari dalam,
servis tampal dalam ni tak semua bengkel ada
kalau takda korang pakai jer tayar spare dulu.
bawa tayar tu ke bengkel yang ada servis tampal dalam
rasa tak selamat? bawa slow2 dulu nanti dah ada bajet korang tukar baru

No 4
Tukar RIM dan tayar standard semula
nak lagi berbaloi, beli RIM dan tayar standard sekali
dan RIM asal yang besar tu korang jual sendiri.
contoh RIM/tayar korang jual dapat RM800
kos beli tayar dan rim lebih kurang RM1000
dekat sini kos sebenar adalah RM200.
bergantung sama ada RIM/tayar terpakai atau baru


jangan lupa LIKE/SUBSCRIBE Page/Channel saya Hasmadi Hadi
ada lagi video2 yang bermanfaat saya nak share

Yang Nak Tanya tentang JIMAT TAYAR lebih lanjut

boleh hubungi saya terus
Percuma Khidmat Nasihat Terutama Musim PKP

KITA jaga TAYAR
TAYAR jaga KITA


Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan