Kenapa Kena Tukar Oil Filter?




pernah tak korang fikir kenapa kena tukar oil filter sekali masa servis? apa fungsi dia? kalau tak tukar boleh ker? berapa lama boleh tahan ? 5000km? 10000? fungsi utama oil filter ni.. ia sentiasa tapis kotoran yang ada dalam minyak hitam dalam engine selagi mana engine hidup tu bila engine mati, penapis pun berhenti tapis pernah tak korang fikir kalau minyak hitam tu tak mencuci engine tahi2 minyak akan terus melekat dalam engine dan penapis takkan dapat tangkap tahi minyak tu. jadi pilihlah minyak pelincir yang boleh cuci dalaman engine penapis minyak pula akan tangkap kotoran dan tahi minyak yang keluar hasil dari cucian kesimpulannya:- 1- minyak pelincir cuci engine 2- oil filter simpan kotoran engine bersih pergerakan pun lancar dan takkan jem ==================================== 𝐀𝐏𝐀 𝐊𝐄𝐋𝐄𝐁𝐈𝐇𝐀𝐍 𝐔𝐓𝐀𝐌𝐀 𝐉𝐓𝐗𝟏𝟎𝟎𝟎? ==================================== . ● Enjin RINGAN. Lepas guna JTX1000, tekan pedal minyak terus rasa ringan. ● Enjin BERSIH. Pakai minyak hitam biasa, makin lama makin berkeladak enjin. Pakai JTX1000, berterusan boleh bukak tgk dlm enjin. BERKILAT ! ●JIMAT PETROL Ni paling ramai SUKA. Dah confirm² boleh Jimat Kos belanja. Lebihan duit boleh simpan untuk servis JTX seterusnya ● HARGA SAMA SEPERTI BRAND-BRAND LAIN, MALAH LEBIH MURAH BERBANDING MINYAK HIGH PERFORMANCE DIPASARAN !! . Hubungi Terus Untuk Info Lanjut Tentang Cuci Engine Klik Terus Untuk Terus Whatsapp: https://wa.me/60194551036?text=SayaNakCuciEngine

Khidmat Nasihat STOK JTX disediakan
Khidmat Nasihat IKLAN disediakan
Khidmat Nasihat SIGNBOARD Bengkel disediakan

*PERCUMA IKLAN INTERNET

Hubungi Untuk Maklumat Lanjut:
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)
0194551036 (sms/whatsapp/call)

2 ulasan:

  1. terbaik perkongsian.. jom follow blog kami dari jtxutara

    BalasPadam
  2. https://jtxutara.blogspot.com/

    BalasPadam